Дружење дјеце из цијеле БиХ у интеркултуралном кампу Стргачина

Јуче се у Интеркултуралном кампу у Стргачини окупио велики број гостију како би заједно, уз пјесму и дружење обиљежили почетак овогодишњег пројекта.

kamp1

На пригодној приредби, коју су за госте припремили учесници кампа, присутним су се обратили Милена Кујунџић предсједница удружења НАДА Рудо, Драган Јовановић, начелник одјељења за општу управу и друштвене дјелатости општине Рудо, Марек Кубичек шеф теренског уреда ОСЦЕ-а у Фочи и Асима Џамбеговић испред кабинета градоначелника града Горажда.

kamp

Овом приликом још једном је истакнута велика захвалност Амбасади Сједињених Америчких Држава у БиХ, која већ више година обезбјеђује финансијска средства за реализацију овог појекта, који ће и ове године окупити око 240 учесника из школа и удружања за помоћ особама са посебним потребама из читаве БиХ.

Организатор кампа је Удружење за помоћ особама са посебним потребама „Нада“ из Рудог које већ 8 година непрекидно у Стргачини код Рудог сваке године окупи велики број ученика и наставника из више бх. градова.

strgacina

Милена Кујунџић, предсједница Удружења „Нада“ из Рудог истиче да је камп у мисији повезивања људи, дружења и добре забаве, а посебна прича је свакако племенити мотив да се пруже једнаке могућности дјеци без обзира на њихове потребе и мјеста из којих долазе. А управо то и нуди мјесто на којем се окупљају.