Амбасадор Италије у БиХ Никола Минаси свечано отворио реконструисани објекат у Рудом

DSC_5004

Јуче је у Рудом Амбасадор Италије у БиХ Никола Минаси свечано отворио  објекат за смјештај дневног збрињавања дјеце и младих са сметњама у развоју ЈУ ЦСР и предшколску играоницу  у Рудом

DSC_4969

Тим поводом, општина Рудо је у сарадњи са ЈУ ЦСР Рудо организовала свечаност током које су се присутним грађанима општине Рудо и гостима из Италије обратили: Амбасадор Италије у Босни и Херцеговини Никола Минаси, Начелник општине Рудо Рато Рајак, Војни аташе Италијанске амбасаде у Београду Паоло Сфара и представници удружења из Италије која су прикупила средства и помогла реконструкцију овог објект „Заједно за Сарајево“ из Вићенце Санте Бресан и удружења „Лове“ Фабио Франћескини и координатор дневног збрињавања ЦСР Сузана Васић.

DSC_5044

Заједничким снагама општине и пријатеља из Италије  реконструисан је објекат који је 2004. године изгорио у пожару. Завршетак грађевинских радова очекује се у првој половини мјесеца октобра, након чега слиједи опремање објекта. Планира  се да ће се око 40 корисника, дјеце предшколског узраста и дјеце и младих са потешкоћама у развоју, у овај објекат уселити до краја године.

DSC_5049

Након свечаног пресјецања врпце, од стране начелника општине Рудо и Амбасадора Италије у Босни и Херцеговини, гости су присуствовали краћем културно-умјетником програму. Том приликом начелник општине Рудо је након поздравног обраћања уручио захвалнице Санту Бресанију предсједнику удружења „Заједно за Сарајево“ и Фаиоу Франћескинију предсједнику Удружења „Лове“ за прикупљену помоћ за реконструкцију објекта.

Домаћини су за госте из италије приредили и краћу вожњу воденим ћиром.

 

DSC_5022