Потписани уговори о суфинансирању пројеката са начелницима шест општина

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић потписала је данас (29.11.2018.) у Бањалуци уговоре са начелницима општина Петровац-Дринић, Источни Мостар,  Кнежево,  Шамац, Костајница и замјеником начелника општине Рудо о суфинансирању пројеката ових локалних заједница у укупном износу од око 100.000 КМ.

Решићева је истакла да су ове локалне заједнице испуниле све потребне услове за суфинансирање пројеката.

„Источни Мостар добиће средства за пројекат реконструкције Културно-друштвеног дома, Костајница за реконструкцију водоводне мреже, Рудо за изградњу путне инфраструктуре и расвјете, Кнежево за изграду дјечијег игралишта, Шамац за изградњу четири стамбене јединице за социјално угрожене категорије и Петровац-Дрнић за изградњу тополовода“, рекла је новинарима Решићева.

Она је подсјетила да је Влада Републике Српске у овој години за суфинансирање пројеката обезбиједила 300.000 КМ, те да је до сада суфинансирано 10 пројеката и на располагању је остало 100.000 КМ.

„Биће прилике да до краја године још неколико локалних заједница искористе средства намијењена за изразито неразвијене и неразвијене локалне заједнице“, додала је Решићева.

Начелник општине Шамац Ђорђе Миличевић навео је да је ова општина добила 20.000 КМ за суфинансирање пројекта изградње четири стамбене јединице и захвалио Влади Републике Српске за ова средства.

„Општина Шамац учествује у развојном програму социјалног збрињавања становништва које је било угрожено након поплава“, рекао је Миличевић.

Преузето са сајта Министарства управе и локалне самоуправе РС