Посјета дјечијој играоници и Центру за дневно збињавање

Представници организације Save the Children и Министарства просвјете и културе Републике Српске, били су јуче у радној посјети малишанима из Дјечије играоницу „Невен“ и Центру за дневно збрињавање дјеце и младих са сметњама у развоју.

igraonica1

Од почетка ове године, након што је средствима донатора из Италије и општине Рудо реновиран и опермљен објекат Обданишта, малишани и млади из Дјечије играонице „Невен“ и Центра за дневно збрињавање дјеце и младих са сметњама у развоју, смјештени су у овој згради.

Додатно опремање играонице намјештајем и дидактичком материјалу подржано је од стране Save the Children организације.

На заједничком састанку  представника организације Save the Children и Министарства просвјете и културе Републике Српске са Начелником општине Рудо, представницима Центра за социјални рад, Деције Играонице Невен и Основне школе Рудо  разговарало се о могућностима регистрацији  Центра за рани раст И развој.

igraonica

Центар за рани раст и развој има за циљ да креира програме за провођење развојно едукативних програма унутар модела за рани раст и развој за сву дјецу предшколског узраста од 3-5 година, а који су усклађени са релевантним стандардима. Методологија рада Центра за рани раст и развој даје адекватне смјернице за рад са родитељима и локалном заједницом. Програми који се у методологији Центра за рани раст и развој базирани су на принципима унапређења развоја дјеце. Такођер, овом методологијом се истиче важност креирања индивидуалних програма прилагођених потребама дјеце. Поред свега овога, ова Методологија може да буде и помоћно средство у раду васпитача у редовним предшколским установама широм БиХ.