Сутра почење Сајам домаћих производа Рудо 2019

У петак 05. априла 2019. у 12.00 часова званично почиње пети Сајам домаћих производа Рудо 2019

Ове године обиљежавамо мали јубилеј, пети Међунарнодни сајам домаћих производа Рудо 2019, који ће и ове године окупити велики број излагача из Србије, Црне Горе и БиХ.

Сајам ће се одржати 05. и 06. априла у спортској дворани у Рудом.

На продајно-изложбеним штандовима биће изложени ручно израђени производи, храна и пиће припремљени по традиционалној рецептури, мед и љековито биље, ручно израђени одјевни предмети, предмети за домаћинство и уникатни сувенири које одликује квалитет.

Први дан сајама поред продајно-изложбеног дијела, биће уприличен и културно – умјетнички програм, у оквиру којег ће бити представљени обичаји и традиција ових крајева.

И ове године ће се у оквиру сајма одржати: традиционална дегустација колача, припремљених од стране жена из Рудог, које ће се такмичити за награду Најбољи колачић, предавања за пчеларе, представљање средњих школа Рудог, Прибоја и Горажда, наградни конкурс за ученике основни школа из регије: Рудо, Вишеград, Горажде, Фоча и Рогатица.

У односу на раније године, ове ће и посјетиоци сајма моћи да уживају у модној ревији на којој ће бити представљени модели ЕВРО ЖЕНЕ креаторки Силване Ђорђевић, Милве Дуган, Дане Карић и Јелене Ђорђевић, а које ће носити средњошколци из Рудог .

Спонзори сајма и излагачи су обезбједили награде за купце сајма.

Сајам организује Јавна установа за туризам и спорт Рудо у сарадњи са ширим организационим одбором којег чине представници јавних установа из Рудог, локалне самоуправе, невладиних организација и предузетника.

Не пропустите да посјетите Сајам домаћих производа Рудо 2019.