Одржана показна вјежба ватрогасаца и ученика основених школа из Рудог

vatrogasci1

У оквиру пројекта “Унапређење безбједоносне и еколошке културе грађана општине Рудо”, одржана је завршна манифестацијау у склопу пројекта, који  је имплементирало Ватрогасно друштво Рудо. Пројекат је реализован у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану-РеЛОаД, који финансира Европска унија, и суфинансира општина Рудо, а који реализује  Развојни програм Уједињених нација (УНДП БиХ).

У току трајања пројекта реализован је низ активности како са грађанством тако и са ђацима основних школа “Бошко Буха” Штрпци и Рудо. Поред одржаних едукација са ђацима, одржана су и два наградна конкурса. На ликовне конкурсе за ученике нижих разреда на тему “Мој ватрогасац” и за ученике виших разреда на тему “Ватрогаство” укупно се пријавио 99 ученика. Након бодовања од стране комисије подјељено је 27 награда.

vatrogasci2

За крај пројекта одржан је практични дио такмичења ученика виших разреда, након чега су најбољима уручене нагреде и захвалнице

Том приликом организована је показна вјежба демонстрирања дјеловања ватрогасне јединице у случају пожара као и презентација ватрогасне опреме.

Овом активношћу је завршен пројекат.

vatrogasci