Јавни позив за учешће у раду форума грађанских иницијатива

Општина  Рудо у настојању да унаприједи грађанско учешће и потакне грађане да узму активнију улогу у локалној заједници ће успоставити  форум за грађанске иницијативе гдје ће чланови форума радити на препознавању проблема и потреба грађана у локалним заједницама. Као резултат рада форума у Општини Рудо ће се реализовати конкретне грађанске акције које ће директно допринијети бољитку у локалној заједници. Шири циљ је да успостављени форум постане један од модела путем којег ће се повећати укључење грађана у процесе одлучивања и успостављена боља комуникација са локалном управом.

Форум ће сачињавати минимално седам до максимално 14 представника локалне заједнице из:

  • локалне управе;
  • скупштине општине;
  • локалних проминентних организација цивилног друштва (ОЦД) које су између осталог искусне и у области активизма и/или активно учествују у рјешавању проблема у локалној заједници;
  • Вијећа младих;
  • привредног сектора;
  • јавних установа (школе, дом здравља, центар за социјални рад и сл.);
  • истакнути грађани односно представници локалне заједнице.

Учешће свих представника локалне заједнице у раду форума је на  волонтерској основи и очекује се активан рад на састанцима а први састанак је већ планиран за почетак јуна.

Позивају се сви заинтересирани грађане који желе да учествују у раду форума за грађанске иницијативе да пошаљу своју пријаву (биографију и писмо мотивације) на адресу ЂДД Михаиловића бр. 41 до 19.06.2019 године.

Након пристиглих пријава Општина Рудо ће одабрати особе које ће сачињавати форум а о финалном избору ће информисати све пријављене особе. Чланови форума ће бити именовани на период од годину дана уз могућност продужења. Списак чланова форума ће бити објављен и на wеб страници Општине.

Ова активност се проводи у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану (РеЛОаД) којег финансира Еуропска унија (ЕУ), а проводи Развојни програм Уједињених народа (УНДП).

Позив