Свечано отворене 56. МОСИ

У Сокоцу су јуче свечано отворене 56. МОСИ које су и ове године окупиле више хиљада спортиста са тромеђе Србије, Црне Горње и Босне и Херцеговине.

Од 3. до 7. јула 2019. године Соколац ће по други пут бити домаћин спортистима 56. Међуопштинских омладинских спортских игара /МОСИ/, традиционалнне смотре, манифестације спорта и физичке културе општина учесница из Републике Српске, Федерације Босне и Херцеговине, Србије и Црне Горе.

MOSI

На 56. МОСИ такмичи се 2166 спортиста, у 15 спортова из 27 општина. 56. Међуопштинске омладинске спортске игре свечано су отворене након дефилеа спортиста свих општина учесница. Заставу МОСИ изнијели су најбољи спортисти Сокоца, атлетичарка Младена Петрушић, атлетичар Александар Лучић, кошаркаш Немања Печеница, фудбалер Милош Пајевић, одбојкашица Милица Радовић и планинарка Милица Делић. Заставу МОСИ на јарбол су подигли Младена Петрушић и Немања Печеница. Заклетву испред свих спортиста положила је одбојкашица Сокоца Марија Батинић, која је испред свих учесника ситакла да ће се на борилиштима одвијати фер и коректна борба.

56. МОСИ свечано је отворио Предсједник Владе РС Радован Вишковић који је изразио задовољство што се ова смотра одржава у Републици Српској и што су Романија и Соколац угостили више од 2.000 спортиста.

Предсједник Организационог одбора 56. МОСИ и начелник општине Соколац Милован Бјелица истакао је приликом отварања игара, да су се сви грађани Сокоца потрудили да учине све како би овогодишње игре протекле у најбољем реду.

mosi1

Општина Рудо на овогодишњим МОСИ учествује са 43 учесника који ће се такмичити у спортским дисциплинама: атлетика, одбојка, планинарство, фудбал, риболов, тенис, карате, док ће се у пара МОСИ играма такмичити у: шаху, пикаду и риболову.

Јуче су Руђански фудбалери играли први меч против домаћина у којем су изгубили 4:2.