Потписани споразуми у оквиру РеЛОаД пројекта

У уторак 27.08.2019. су у просторијама УЖ „Ева“ Рудо потписани споразуми са 2 удружења којима су одобрени пројекти у оквиру другог позива у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану – РеЛОаД, који финансира Европска унија, а проводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у сарадњи са општином Рудо.

Ове године су у оквиру другог позива позитивно оцјењена 4 пројекта која ће бити имплементирана током 2019. и 2020. године од 4 организације цивилног друштва из Рудог.

Одабрани су сљедећи пројекти:

  • „Дигитализација културно историјског наслеђа Рудог“, који реализује Центар за одговорну демократију ЦОД Луна
  • „Размишљај зрело, размишљај зелено“, који реализује Рафтинг клуб „ВАЛИНЕ“  Рудо
  • „Сервис у кући“, који реализује „Удружење родитеља са четворо и више дјеце општине Рудо“
  • „Чуварке традиције“, који реализује Удружење жена „ЕВА“

Сви пројекти су базирани на стратешким циљевима и пројектима општине, па ће допринијети унапређењу стања у различитим областима.

Кроз ова четири пројекта између осталог биће одржан низ обука – за геренто домаћице, за скипере, из области графичког и веб дизајна, као и обука из традиционалних заната.

Укупна вриједност свих пројеката износи око 76.000 КМ од чега Европска унија путем УНДП-обезбјеђује 75 %, а општина Рудо 25% од укупне вриједности.

Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану (РеЛОаД) је трогодишњи пројекат (фебруар 2017-фебруар 2020. године), који финансира Европска унија (ЕУ), а имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у 6 земаља/територија Западног Балкана.