Прибој и Рудо добијају тениске терене

У току је изградња тениских терена у Прибоју и Рудом у оквиру програма Прекограничне сарадње између Србије и Босне и Херцеговине, а кроз реализацију пројекта „Бијели спорт и културно-историјско наслијеђе са краја 19. вијека у функцији развоја туризма општина Рудо и Прибој”.

Један од резултата овог пројекта биће и изграђена два тениска терена, један у Прибоју и један у Рудом.  Партнери на пројекту Туристичка организација Прибој и Јавна установа за туризам и спорт Рудо,  потписали су уговоре о изградњи терена са извођачима, који су започели извођење радова.

У Прибоју ће тениски терен са бетонском подлогом бити изграђен у Старом Прибоју, док ће тениски терен са шљаком бити изграђен код Стадиона “Митар Мићо Мандић” у Рудом.

Поред изградње тениских терена, кроз Пројекат је спроведена едукација и лиценцирање тренера за тенис. Укупно 5 тренера је лиценцирано, од чега 3 из Прибоја и два из Рудог.

У наредном периоду кроз Пројекат ће бити опремљен тениски клуб у Прибоју, док ће у Рудом бити формирана и опремљена тениска секција. У оквиру Пројекта је планирано одржавање  два кампа, један  за дјевојчице и један за дјечаке из општина Прибој и Рудо.

Пројекат има за циљ да развије и афирмише тенис у ове двије пограничне општине. Суштина идеје за овај пројекат базирана је на чињеници о Аустро-угарском наслијеђу, захваљујући којем је први тениски меч на овим просторима одигран, управо на граници ове двије општине. Ово историјско наслијеђе, биће темељ развоја нових садржаја који ће вјерујемо привући туристе, љубитеље овог спорта и историје, што ће свакако доприњети развоју и промоцији општина, како ових тако и општина из  региона.

Пројекат се финансира из претприступних фондова Европске уније, у склопу програма Прекограничне сарадње између Србије и Босне и Херцеговине током периода између 2014 и 2020 године, Пројекат имплементирају Туристичка организација Прибој и Јавна установа за туризам и спорт  Рудо. Тијело за уговарање овог пројекта је Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније (CFCU), Републике Србије.