Почела бесплатна обука из енглеског језика

Од стране Центра за одговорну демократију ЦОД Луна  организован је бесплатан курс енглеског језика, за све полазнике који су се пријавили на конкурс који је био отворен током мјесеца августа.

Обука под називом  „Career Paths English: Information Tecnology“ је нови образовни ресурс за технолошке професионалце који желе побољшати своје комуникацијске вјештине на енглеском језику у радном окружењу. Укључујући ријечник специфичан за каријеру и контекст, свака јединица нуди инструкције корак-по-корак које ученике подучавају на четири кључне језичне компоненте: читање, слушање, говор и писање. „Career Paths English: Information Tecnology“ се бави темама, укључујући компјутерске компоненте, прибор, софтвер, интернет сигурност, wеб дизајн и будућност индустрије. Серија је организована у три нивоа тежине и нуди преко 400 термина и фраза.

Информатион Технологy је оцијењена као заједнички европски референтни оквир за нивое језика: А1, А2 и Б1.

Курс се одржава у просторијама Друштвеног центра Рудо, води га Марија Стикић проф. Енглеског језика, а похађа га укупно 11 полазника, који ће након завршеног курса енглеског језика, имати прилике похађати и основе курса из веб и графичког дизајна. Ове активности се реализују у склопу пројекат „Дигитализација културно-историјског налијеђа Рудог“.

Ова активност је подржана у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану, којег финансира Европска унија (ЕУ), а имплементира Развојни програм Уједињених народа у Босни и Херцеговини, уз суфинансирање Општине Рудо.

engleski