Владимир Брадоњић – проглашен за најбољег младог фудбалера Републике Српске у 2019. години

Некадашњи фудбалер из Рудог и садашњи фудбалерРадникаиз Бијељине Владимир Брадоњић проглашен је за најбољег младог фудбалера Републике Српске у 2019. години на манифестацији коју је организовао Фудбалски савез Републике Српске и листСпортски журнал“.

bradonjic1

Овај млади перспективни фудбалер каже да ова награда за њега представља једно велико признање за рад, труд  и резултате које је остварио у 2019. години.

„Сигурно је да ће ми ова награда у многоме значити и да ће ми бити подстрек за даљи рад како бих наставио са још бољим резултатима“ изјавио је на додјели награде „Срђан Качар“ за Радио Телевизију Републике Српске првотимац „Радника“ Владимир Брадоњић.

Манифестација додјеле награда одржана је у уторак 18. фебруара у „Кристалној дворани“ хотела „Босна“ у Бањалуци и окупила је највећа имена српског фудбала.

Својим играма Брадоњић је допринио да Бијељинци по други пут у историји стигну до међународне сцене играјући квалификације за Лигу Еропе. Поред тога, са Радником је поновио историсјки успјех пласманом на пето мјесто у Премијер лиги БиХ, те освојио седми трофеј Купа РС, гдје је добио специјално признање за најбољег играча финалног сусрета.

„Велику захвалност дугујем фудбалском клубу „Радник“ који ми је пружио прилику да се афирмишем, као и мојој породици на безусловној подршци у цјелокупном досадашем раду. Такође, посебну захвалност дугујем Фудбалском савезу РС који су препознали мој рад и досадашње резултате“, додао је Брадоњић.

Bradonjic

Фудбалски савез РС кандидовао је младог Брадоњића за избор десет најбољих спортиста РС за 2019. годину. На прошлогодишем  65. избору у организацији „Гласа Српске“ Брадоњић је изабран међу десет најбољих.

За овог двадесетогодишњег фудбалера 2019. година била је најбоља година у његовој досадашњој професионалној каријери. Својим играма скренуо је пажњу много већих клубова, па је само питање времена када ће добити прилику да се опроба у јачој конкуренцији.