Мјере продужене до 27. априла  

Данас је Републички штаб за ванредне ситуације продужио до 27. априла мјере које су донесене ради превенције ширења вируса корона.

Премијер Вишковић је истакао да је ситуација у вези са вирусом корона стабилна, те да је Српска на вријеме увела мјере које су стручњаци препоручили.

– Према садашњим анализама, епидемиолошка ситуација у Српској је стабилна, зараза нема експоненцијални раст и тиме можемо бити задовољни – рекао је Вишковић, који је и командант Републичког штаба за ванредне ситуације.

Он је навео да је процјена да се, уколико буду задржани садашњи трендови епидемиолошке ситуације у Српској, може очекивати да око 10. маја Републички штаб за ванредне ситуације почне доносити одлуке које ће бити флексибилније у односу на садашње.

– Молим за разумијевање и апелујем да се грађани и за вријеме васкршњих и првомајских празника и предстојећих слава максимално придржавају мјера које се односе на социјални контакт и ношења заштитне опреме. Најважније је да у наредних 15 дана не покваримо добре резултате и ефекте које смо направили у протеклих мјесец или мјесец и по дана“, поручио је Вишковић.

Извор: РТРС

Закључак о продужењу примјене закључака