Отворен први тениски камп за дјечаке и дјевојчице из Прибоја и Рудог

У суботу, 12.09. уз скромну церемонију и присуство званица, отворен је први тениски камп  за дјечаке и дјевојчице из Рудог и Прибоја.
На отварању кампа, испред домаћина присутне је поздравио  Владимир Брадоњић, директор ЈУ за туризам и спорт Рудо, који је том приликом истакао да терене који се данас стављају у функцију, поред новоформиране тениске секције, у рекреативне сврхе могу користити и други грађани општине Рудо.
tenis
Испред носиоца прекограничног пројекта Туристичке организације Прибој, кроз који се активности и реализују, присутнима се обратио и финансијски менаџер пројекта госп. Видоје Дидановић, који је истакао да се са овим активностима један комплексан пројекат приводи крају.
Он је присутне подсјетио да су изградњом тениских терена, набавком неопходне опреме, едукацијиом цертифицираних тренера и овим кампом створени сви предуслови за рад тениске секције у Рудом и тениског клуба у Прибоју, те да ће кроз даљи рад са овим дјечацима и дјевојчицама, неки од њих можда пожељети да буду нови Новак Ђоковић.
tenis 4
Тениски камп је, испред општине Рудо званично прогласио отвореним, Драган Јовановић, начелник Одјељења за општу управу и друштвене дјелатности.
У свом обраћању он је поздравио присутне, пожелио им угодан боравак у Рудом и том приликом истакао, да су са отварањем тениских терена и кампа, створени услови за афирмацију овог спорта, у нади да ће ови турнири у будућности прећи у традицију.
Са почетком кампова и два тениска терена, која су изграђена кроз исти пројекат, званично су стављена у функцију развоја спорта у ове двије општине.
tenis 2
Кампови за дјечаке и дјевојчице из Рудог и Прибоја одржаваће се у периоду од 12. до 18. септембра 2020. године, у ова два погранична града.
Последњи дан кампа, у петак 18.09.2020. биће одржан мањи трнир, на којем ће учествовати учесници кампа.
Кампови се одржавају у оквиру  пројекта  „Бијели спорт и културно-историјско наслијеђе са краја 19. вијека у функцији развоја туризма општина Рудо и Прибој” који се реализује кроз програм прекограничне сарадње измедју Србије и Босне и Херцеговине .
tenis 6
Ријеч је о развоју и афирмацији тениса у ове двије пограничне општине. Суштина идеје за овај пројекат базирана је на чињеници о Аустро-угарском наслијеђу, захваљујући којем је први тениски меч на овим просторима одигран, управо на граници ове двије општине.
Пројекат се финансира из претприступних  фондова Европске уније, у склопу програма Прекограничне сарадње између Србије И Босне и Херцеговине током периода између 2014 и 2020 године, Пројекат имплементирају Туристичка организација Општине Прибој И Јавна установа за туризам и спорт Општине Рудо. Тијело за уговарање овог пројекта је Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније (ЦФЦУ), Републике Србије.
tenis 3