Интервју са Начелником општине: Улагање у пољопривреду и туризам развојна шанса општине Рудо

Вожња “Воденим Ћиром” до Вишеграда и Горажда, гдје близу 40 људи може да ужива у кањону Лима и Дрине, родно мјесто Мехмеда-паше Соколовића у којем је саградио цркву и џамију, стара жељезничка станица из доба аустроугарске владавине, само су неке од бројних туристичких понуда општине Рудо.

Таква понуда употпунује се потенцијалима за развој ловног и риболовног туризма, а како би туристима такве атракције постале приступачније, начелник општине Драгољуб Богдановић планира да искористи предност близине границе са Србијом и санацијом саобраћајнице ову општину повеже са Златибором.

“Путни правац, чија санација је значајна за општину Рудо је дионица Штрпци-Цигла-Јабланица. Тиме би се омогућило да се од наше општине до центра Златибора стигне за 40 минута. То би нам значило у смислу да туристи који су на Златибору могу да дођу и код нас, виде нашу туристичку понуду и купе домаће производе”, рекао је Богдановић у интервјуу за Начелник.нет.

Он је истакао да је поред путне инфраструктуре развој туризма у овој општини условљен и почетком рада хотела “Комсар”, смјештеног у самом центру општине.

“Руководство општине са мном на челу је исказало спремност за преговоре са инвеститорима и власницима хотела, а све са циљем да се тај проблем, који у многоме кочи развој туризма, коначно ријеши. Нама је само битно да хотел ради, јер бисмо тиме ријешили проблем смјештаја, као највећег проблема када говоримо о туризму у Рудом”, истиче Богдановић.

Интервју можете прочитати   овдје.