Мјере продужио до 27. септембра

Републички штаб за ванредне ситуације одржао је 13.09.2021., у Бањалуци, 98. сједницу.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, којим је досадашње мјере продужио до 27. септембра 2021. године.

Републички штаб позива све грађане који се до сада нису вакцинисали да то учине што је прије могуће, да би се сачувало здравље људи, с обзиром да се посљедњих дана биљежи сталан раст броја заражених од вируса корона.

Вакцинација у Републици Српској одвија се без застоја, а обезбијеђен је довољан број вакцина против вируса корона, различитих произвођача, за грађане.

Републички штаб за ванредне ситуације наложио је Министарству унутрашњих послова и Инспекторату да интензивирају контролу спровођења мјера заштите од вируса корона.

НАПОМЕНА: Комплетан текст закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, донесених на сједници, доступан је на Порталу Владе Републике Српске у секцији „Републички штаб за ванредне ситуације – Акти“, https://www.vladars.net , као и на страници Коронавирус у Српској, https://koronavirususrpskoj.com/