Радни састанак представника општина 

У сриједу 14.09.2021. године на иницијативу Начелника општине Рудо, организована је туристичка промотивна тура  у склопу које је организована вожња Воденим ћиром, а потом одржан састанак са Начелницима и представницима општина Вишеград, Ново Горажде и Прибој.
241009783_6383252805033264_2867342095068250315_n
Током састанка разговарало се о наставку сарадње и развоју нових пројеката у областима туризма и пољопривреде.
Сарадња у свим областима изузетно је важна и доприноси стварања бољих услова за живот, посебно у општинама у источном дијелу Републике Српске, које се суочавају са одливом становништва.
Начелник општине Рудо, Драгољуб Богдановић, током састанка је истакао значај ове врсте сарадње, подсјећајући да су четири пограничне општине Вишеград, Рудо, Чајетина и Прибој у марту ове године потписали  Меморандум о сарадњи, након чега су реализоване и први заједнички пројекти и иницијативе.
У сарадњи са општином Прибој, грађанима пограничног дијела општина Рудо и Прибој, захваљујући напорима предсједника општине Прибој, Лазара Рвовића, обезбјеђен је бесплатан превоз и покренути су преговори око довођења нових инвеститора у оптшину Рудо, а уз подршку  општине Чајетина извршено је прокопавање 5 километара пута на релацији Штрпци – Златиборски округ  и извршене припреме за асфалтирање ове дионице.
На овај начин отворене су шансе за развој економије и туризма.