Омладинска банка Рудо већ трећу годину подржава пројекте младих са подручија наше општине

omladinska (2)Омладинска банка Рудо је основана 2019. године, са радом је почела 2020. године. За три године како постоји подржала је 17 пројеката. Што је показатељ да су млади заинтересовани за промјене и волонтерски аганжман. Пројекти који су подржани већином су били инфраструктурног карактера па се тај феномен наставио и ове године.

На првом позиву који је био отворен од 17.02. до 14.04. смо запримили 5 апликација, које су прошле све кораке и довеле до тренутка да се свечано потпишу. Дана 19.04. у просторијама Дома културе потписано је 5 друштвено корисних пројеката.

1.Опремање школског игралишта за дјецу и омладину у Будимлији

Уредиће се школско игралиште у подручној школи у Будимлији тј.биће постављена кућица са тобоганом и љуљашка.

2.До здравије воде

Група планинара је овим пројектом одлучила да очисти извор који се налази на магистралном путу Рудо – Сарајево и тако поставе контењере за одлагање отпада.

3.Природа као дио нас

Да би наша општина била више позната посјетиоцима и нама самим три омладинца су одлучила да кроз свој аганжман направе виде о култруној историјској баштини и тако покажу свима шта то Рудо има за показат.

4.Наш гимнастички кутак

Спортска дворана ће ускоро бити кутак који ће се користити за гимнастику а усто ће имати погодности и одбојкашице које ће добити справе које могу користити за своје тренинге.
5. Игралиште уреди, игру покрени

У МЗ Миоче ове године имамо први пут пројекат. Пројекат који нам је пристигао везан је за уредјење кутка зе дјецу. Такодје ће бити постављена кућица са тобоганом и љуљашком.

omladinska (1)Оно што нас изнимно радује да су се наше мјесне заједнице активирале па имамо пројекте на различитим локацијама. Укупан износ подржаних пројеката јесте 7,500КМ, с тим да имамо новца за још два пројекта а позив за пројекте је у току па сви који су зантересовани своје пријаве могу послати до 04.05. до 14х.

Наши пројекти крећу у реализацију од маја а шта они то раде и какве ће резулатате постићи можете пратити на нашој страници.