Отворен Сајам домаћих производа

У четвртак 12. маја 2022. године у Рудом је отворен Сајам домаћих производа, у организацији Општине Рудо и ЈУ за туризам и спорт Рудо.

Велики број излагача, посјетилаца, пријатеља сајма и гостију присуствовао је церемонији отварања сајма, на којој су се обратили Драгољуб Богдановић Начелник општине Рудо, Златан Савић представник Каритаса Швицарске и Љубиша Танић, предсједник Подручне привредне коморе РС.

У свом обраћању присутнима, Начелник општине Рудо Драгољуб Богдановић рекао је да Сајам својим обимом и садржајем може парирати и много већим сајмовима не само у БиХ, већ и у регији. Навео је да се Сајам одржава како би се Рудо покренуло у пасивном периоду године, са жељом да понуди што више разноврсног садржаја.

sajam 4

Директор Јавне установе за туризам и спорт Владимир Брадоњић обратио се присутнима и истакао да се овај сајам организује по седми пут, а циљ је да се удруже мали произвођачи и изложе своје производе, али и успоставе сарадњу између градова.

Директор Подручне привредне коморе Источно Сарајево Винка Мићић рекла је да подржавају овај сајам, подсјетивши на пројекат „Наше је боље, заштита и промоција домаће производње“, те да је ово данас прилика да се покаже шта све Република Српска има да понуди.

sajam 2

Уз скроман културни садржај, први дан сајма учесници су уживали и у традиционалној дегустацији колачића, такмичењу најмлађих у пјевању и малој модној ревији. Први дан су додјељене награде за „Нај колачић“, за најбоље мале пјеваче, награде за најбоље радове у наградном конкурсу за основне школе и за најљепши штанд.

Сајам је окупио  115 излагача из 27 општина и градова из БиХ, Србије и Црне Горе.

На другом дану сајма 13. маја, излагачима и учесницима сајма ће се обратити др Борис Пашалић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, а у 19.00 часова у градској дворани биће одржан концерт пјевача Дејана Матића.

Сајам домаћих производа трајаће до 14. Маја 2022.

sajam 5

sajam 3

sajam 1