Инвестирање у школе и образовање

            Донацијом новчаних средстава Владе Републике Српске започето је реновирање зграде централне школе „ Бошко Буха“ у Штрпцима. За потребе утопљавања школе издвојено је 80 000,00 КМ у оквиру инвестиционих улагања и 50 000,00 КМ као поклон из канцеларије предсједнице Републике Српске.

krov

Добијена средства намијењена су за реконструкцију крова и замјену столарије на згради, које су процијењене као приоритет за рад. Објекат је изграђен седамдестих година и од тада није реновиран.

Током мјесеца октобра почела је реконструкција крова школе(извођач ,,БК градња“, Зеница а инвеститор општина Рудо). Радови завршени у предвиђеном року.

У току су радови замјене столарије у школи, који су почели у понедјељак, 5. децембра 2022.године. Инвестира општина Рудо, изводи радове фирма ,,Мега-ролл“ Грачаница.  Сви нови прозори и врата су довезени у двориште школе.

prozori

 

По ријечима директорице, трећа фаза комплетног утопљавања би била постављање термоизолационе фасаде. Овим би радови на утопљавању објекта били потпуни, што би знатно смањило трошкове за набавку огрјева и учинило да се васпитно-образовни процес одвија у оптималним условима.

Радови се интезивно одвијају, а извођачи истих сматрају да ће бити завршени током наредне седмице.

prozorii