Руђани угостили дјецу са Косова

Центар за културно – просвјетну дјелатност „Просвјета“ Рудо угостио је у петак 09.12. 2022. године Културно – умјетничко друштво „Мокра Гора“ из Зубиног потока, а тим поводом одржан је концерт фолклора у Дому културе у Рудом.

Пријатељи са Косова и Метохије приказали су руђанској публици богат репертоар саткан од игара и пјесама из Косова,Шумадије, Босилеграда али и играма из Македоније и Босне. Велику пажњу привукла је кореографија из Ибарског Колашина, Радичпољске долине, а то је заправо само дио богатог репертоара којим располажу.

Kosovo

Друштво је носилац многобројних признања за очување културне баштине, а Србију је престављало на фестивалима широм свијета. Кореограф и умјетнички директор ансамбла „МокраГора“ Зубин Поток Миодраг Велимировић рекао је да су веома јаке и нераскидиве везе Републике Српске и Космета, те да је ово само почетак једне братске сарадње.

Госте су дочекали чланови Културно – умјетничког друштва „Просвјета“ из Рудог, који су такође наступили на концерту. Концерт је отворио и ријечима добродошлице поздравио госте директор ЈУ ЦКПД „Просвјета“ Рудо Илија Лучић, те истакао да је концерт прилика да се пружи подршка дјеци са Космета, који проживљавају тешке тренутке са својим породицама.

Након концерта чланови два друштва наставили су дружење.