Потписан Споразум о сарадњи на реализацији пројекта електрификације стамбених јединица расељених особа и повратника

Данас је у кабинету начелника општине Вишеград одржана церемонија потписивања  Споразума о сарадњи на реализацији пројекта електрификације стамбених јединица расељених особа и повратника за финансирање из средстава за 2012. и 2013. годину.

Церемонији је присуствовала министарка за људска права и избјеглице БиХ Семиха Боровац, чије министарство је и обезбиједило средства за пројекат, директор Фонда за повратак БиХ Небојша Шврака, представници Електорпривреде БиХ и Електродистрибуције Пале те начелници општина Вишеград, Фоча, Ново Горажде, Пале-Прача, Чајниче, Соколац, Рогатица и Рудо.

Начелник Општине Вишеград изразио је задовољство што је општина Вишеград била домаћин оваквог догађаја и додао да су сви учесници данашњег састанка изразили спремност да ураде све што је у њиховој моћи како би грађанима створили основни минимум услова за живот.

Министарка Боровац је подсјетила на важност потписивања овог споразума који ће у врло кратком периоду ријешити питање прикључака електричне енергије за 158 домаћинстава на подручју осам општина, потписница споразума.

„Потписивањем овог споразума Министарство за људска права и избјеглице БиХ неће зауставити активности на овом плану јер видимо да потреба за електрификацијом и даље постоји, нарочито када се ради о удаљеним и неприступачним мјестима гдје је електрификација отежана“, рекла је Боровац.

Министарство је за овај пројекат до сада издвојило 1,4 милиона КМ.

Извор: сајт општине Вишеград