Откривена спомен-плоча погинулим полицајцима

У понедељак  је у Полицијској станици Рудо откривена спомен плоча погинулим полицајцима у одбрамбено-отаџбинском рату, припадницима активног и резервног састава Полицијске станице Рудо.

Идеја о постављању обиљежја страдалим припадницима Полицијске станице Рудо, постоји већ дужи низ година, да би ове године била и реализована. „Спомен плоча, је мали гест којим се желимо одужити људима, који су животе уградили у темеље онога што ми данас зoвемо Министарство унутрашњих послова Републике Српске“, рекао је Бојан Медовић, командир Полицијске станице Рудо, на откривању спомен плоче.

IMG_0114

На спомен-плочи уклесана су имена полицајаца: Радоја Бандовића, Славка Токовића, Андрија Митровића, Миленка Арсића, Миломира Дробњака, Гвоздена Јовановића и Љубомира Новаковића.

Не смијемо заборавити да су они, као припадници Полицијске станице Рудо, приликом извршења службених задатака за Републику Српску, положили своје животе.

Спомен-плочу која се налази у згради Полицијске станице освештао је Василије Цветковић свештеник Црквене општине Рудо.

Поред породица настрадалих припадника Полицијске станице Рудо, на откривању спомен-плоче присуствовали су и Начелник сектора полиције ЦЈБ Источно Сарајево Шеховац Бранимир, представници Општинске борачке  организације Рудо, бивши и садашњи припадници Полицијске станице Рудо и представници општине Рудо.