Пријем код начелника за Катарину Ђуровић

Јуче је у кабинету начелника Општине Рудо уприличен пријем за Катарину Ђуровић, поводом признања за препознатљив квалитет и развој домаћег производа, које је Привредна комора Републике Српске додијелила ЗР „Невен“ из Рудог.

ЗР „Невен“ се нашла међу 13 приватних фирми и радњи, којима је крајем марта додијељено ово престижно признање. Признање су добили за линију козметичких производа од невена.

Рато Рајак начелник општине, упутио је најискреније честитке за освојено признање, истичући да су ријетки приватници који на овај начин могу представити Рудо.

Током пријема, разговарало се и о условима у којима раде предузетници, који се баве производњом и прерадом љековитог биља, о потешкоћама са којима се сусрећу у свом раду, као и о подстицајима за овај вид производње који постоје на републичком и локалном нивоу, пошто општина Рудо посједује повољне услове за узгој, откуп и прераду љековитог биља.

Начелник је исказао спремност, да општина у наредном периоду, у складу са својим могућностима, кроз локалне мјере подржи и ову грану привреде.