Руђански основци и средњошколци обиљежили „Дан планете земље“

Основци из ОШ „Рудо“ из Рудог, „Бошко Буха“ из Штрбаца и Миоча заједно са средњошколцима из Средњошколског центра „Рудо“ узели су учешће у еколошкој акцији чишћења под називом „Зелена акција, сваки дан, Дан планете земље“. Током три дана, колико је трајала ова акција, ђаци су заједно са наставницима, представницима ЈУ за туризам и спорт Рудо, ЦОД Луна и Савјета младих Рудо чистили неколико локација на простору Рудог, Миоча и Штрбаца.

13036325_1074655779247468_735508641_o

Дан планете обиљежава се 22. априла широм свијета. Током овог дана обично се организују различите акције и манифестације које имају за циљ да скрену пажњу грађанима на значај очувања природе и спријечавање негативних посљедица по животну средину.

Акција је реализована у оквиру Пројекта „Управљање чврстим отпадом у прекограничним руралним и обалним подручјима југоисточне Европе“. Пројекат се имплементира од стране Сталне радне групе за регионални рурални развој (SWG) и НАЛАС-а, уз подршку ГИЗ Отвореног регионалног фонда за југоисточну Европу – Модернизација комуналних услуга (ОРФ ММС) и Владе Швајцарске.