Мост на издисају

Дана 14.09.2017. године, у јутарњим сатима, мост преко ријеке Лим у Рудом је видно оштећен, тако да је безбједност одвијања саобраћаја преко истог угрожена.

Након сазнања о оштећењу  моста, инспекцијска служба општине Рудо обавјестила је надлежног републичког  саобраћајног инспектора и ПС Рудо о стању  истог. Истог дана  полиција је изашла на лице мјеста како би обезбједила прелазак преко моста.

IMG_20170914_100558

Од надлежних за одржавање путева АД `Романија путеви` Соколац  добили смо увјеравање да је екипа за санирање насталог оштећења спремна, те да ће исто бити привремено санирано до краја дана.

Мост на Лиму у Рудом се налази на регионаном путу Р 467 и повезује Сарајево са Прибојем (Р. Србија). Мост је  дотрајао и  сваке године је у све лошијем стању, тако да су привремене санације веома упитне.

Прије шест година, од стране ЈП „Путеви РС„ започета је реконструкција моста али није реализована до краја, тако да је функционалност моста  доведена у питање, а безбједност одвијања саобраћаја веома угрожена.

Локална власт општине Рудо је више пута упућивала захтјеве Министарству   саобраћаја и веза РС,   ЈП „Путеви РС„ и  другим надлежним институцијама да се заврше започети радови на  санацији моста на Лиму,  или да се нађе алтернативно рјешење, али до дана данашњег надлежни нису нашли за сходно да  мост доведу у исправно и функционално стање, тако да постоји велики ризик за учеснике у саобраћају.