У припреми нова Стратегија развоја општине Рудо

Данас је у Рудом одржан конститутивни састанак Партнерске групе. На састанку је представљен процес развоја стратегије и елементи социо-економске анализе, на чијој припреми је радио Општински развојни тим, према смјерницама УНДП тима, након чега су чланови ове групе позвани да доставе коментаре на поменуту анализу.

viber image 2

Присутне је испред општине Рудо поздравила Гордана Чолић, начелница Одјељења за привреду, финансије, просторно уређење и инспекцијске послове. Она се захвалила свима који су дошли на састанак и тим прихватили учешће у групи која ће допринијети да Рудо добије квалитетнију Стратегију развоја за период од 2018-2027.

Партнерску групу чине представници законодавне и извршне власти општине, институција, организација цивилног друштва, установа и бизнис сектора. Ова група осигурава учешће и социо-економских актера у процесу планирања и представља основ за комуникацију јединице локалне самоуправе и грађана.

Општина Рудо је крајем прошле године започела процес израде нове Стратегије развоја општине Рудо, пошто је стара Стратегија истекла крајем 2017.

Процес се реализује уз подршку Развојног програма Уједињених нација (УНДП) кроз пројекат ИЛДП, који је осигурао методологију и стручну помоћ и подршку у вођењу процеса по МИПРО методологији (Методологија за интегрално планирање локалног развоја). Општина Рудо, заједно са још 10 одабраних општина учествује у овом пројекту.