ИН МЕМОРИАМ: Војислав Топаловић 1942-2018

 

ВТ

ИН МЕМОРИАМ: Војислав Топаловић

1942-2018

У сриједу 14. марта 2018. године преминуо је наш суграђанин, професор српског језика и књижевности у пензији, отац четворо дјеце Војислав Топаловић.

Војислав Топаловић је свој животни и радни вијек провео у Рудом. По завршетку студија, радио је као просвјетни радник у ОШ Рудо и у Средњошколском центру Рудо. Потом је радио као савјетник у Предсједништву БиХ, одакле је прешао на функцију предсједника општине Рудо, коју је обављао у периоду од 1991. до 1998. године. Након тога је именован за Министра вјера у Влади Реупблике Српске а после за предсједника Скупштине Спортског риболовног савеза РС.

Био је и члан Главног одбора Спортског риболовног савеза БиХ и дугодишњи предсједник Спортског риболовног друштва „Језеро“ Рудо. Војислав Топаловић је био и истакнути просвјетни и културни радник који је обављао функцију предсједника Српског кулутно-просвјетног друштва „Просвјета“ РС.

За свог живота био је истакнути културни, вјерски и спортски радник који је дао велики допринос за развој и афирмацију ових области у Рудом, Републици Српској и БиХ.

Сахрана је обављена у четвртак 15. марта 2018. године на Градском гробљу Рудо уз присуство великог броја свештенства, истакнутих грађана из РС и шире, који су дошли да му одају почаст и да последњи пут испрате овог великог човјека.