Званично почео 4. сајам домаћих производа Рудо 2018.

Након три године, организовања сајма на тргу, због временских услова и снијега, који је ове године одлучио да падне баш на први дан прољећа, сајам је по први пут организован у спортској дворани коју су попунили излагачи, гости и посјетиоци сајма.

29064687_1166300770173936_6721409917089487966_o

У оквиру краће церемоније отварања сајма, добродошлицу надахнутим стиховима, која је била увод у краћи културно умјетнички програм, припремљен од стране младих чланова фолклорне и фрулашке секције, свим присутнима пожелио је Драшко Спасојевић.

Сајам је званично отворио домаћин сајма Начелник општине Рудо, Рато Рајак који је присутнима из три државе пожелио добродошлицу, и том приликом истакао да је сајам мјесто сарадње и развоја добрих комшијских односа.

jab

Да су сајмови повезује људе, и доприносе развоју сарадње, потврдио је и Мирсад Хубанић предсједник сајма „Дани јабуке“ из Горажда, који је на овом сајму искористио прилику да поздрави домаћине, да честита на доброј организацији и да се јавно захвали начелнику општине Рудо, на подршци коју је прошле године пружио сајму у Горажду, уручивши му златну јабуку.

Овогодишњи сајам угостио је преко 80 излагача из преко 20 градова. Богата и разноврсна понуда и ове године употпуњена је и домаћим колачима, припремљеним од стране жена из Рудог, које су посјетиоци могли дегустирати а потом и гласати за Нај колачић. У овој категорији најуспјешнија је била Драгана Ћуиза из Старог Рудог.

aft 1

У категорији „Нај штанд“ треће мјесто и бронзана плакета припала је по мишљењу комисије штанду „Халиловић доо“ из Илијаша, друго мјесто и сребрна плакета припали су ЈУ Центару за социјални рад Рудо и прво мјесто и златна плакета Домаћинству „Стремић“ из Лознице.

Додјељене су и по три награде за најбоље радове  у оквиру конкурса „Сачувајмо и обновимо станишта за птице“, ученицима основних школа у категорији млађих и старијих разреда, за радове који су по креативности превазишли очекивања посјетилаца сајма.

Награде су обезбјеђене од стране спонзора и излагача на сајму.

Први дан сајма завршен представљање народних обичаја просидбе, у духу празника Младенци, који се слави на данашњи дан.

Не пропустите да посјетите сајам, а богат садржај, сајамска атмосфера, домаћи специјалитети и премијера представе „Џон Смит и принсцеза од Велса“ је оно што овај сајам за други дан свог трајања нуди.