Расвјета за Устибар и Јелиће

У петак је извршен пријем радова на јавној расвјети за мјесну заједницу Миоче. Радове на јавној расвјети извела је фирма Симинг, коју је ангажовао УНДП у склопу пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ”, који проводи УНДП заједно са владама Швицарске и Шведске.

Јавна расвјета за Јелиће и Устибар препозната је као приоритет на форуму који је организовала МЗ Миоче, а који је одржан почетком 2018. године, након чега је мјесна заједница уз помоћ општине аплицирала на позив УНДП-а за реализацију овог приоритета.

btr

Ово је један од 4 пројекта, која су у 2018. години одобрена за мјесне заједнице од стране УНДПа, које су укључене у пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ”. Мјесне заједнице Старо Рудо и Стргачина су ове године у оквиру истог пројекта асфалтирале дионице путева, док је у току ангажовање извођача радова за реконструкцију омладинске сале у мјесној заједници Штрпци.

Ово је друга година током које се реализују пројекти у 5 мјесних заједница у општини Рудо, који су препознати као приоритети на одржаним форумима, а према методологији коју је УНДП представио кроз  пројекат који укључује грађане у процес доношења одлука и активан ангажман на рјешавању проблема у њиховим мјесним заједницама.

Пројекат је финансиран од стране влада Швицарске и Шведске уз суфинансирање општине од 30%.