Глумац Александра Дунића биће гост Позоришног атељеа Исток

У оквиру пројекта „Позоришни атеље Исток“, ЦКПД „Просвјета“ Рудо, у сарадњи са Општином Рудо, Општинским одбором СКПД „Просвјета“ Рудо , Телелевизијом Рудо и ЦОД Луна, почиње са реализацијом првих активности унутар овог пројекта. Пројекат „Позоришни атеље Исток“ има за циљ да помогне ширење позоришне културе међу нашим суграђанима, гдје би кроз позоришну едукацију, позоришне представе, позоришне радионице, млади неафирмисани глумци уз стручну помоћ познатих позоришних и филмских глумаца учили технике позоришта. Сљедеће недеље наш гост биће глумац Александар Дунић. Планирано је да кроз низ различитих активности у периоду од 10.10 до 12.10. млади глумци, наши суграђани, науче нешто ново о позоришном животу, прођу одређене драмске радионице, усвоје неке драмске технике, али и у отвореној комуникацији са глумце упознају живот у позоришту. Овом приликом наша аматерска-драмска секција приредиће двије представе (млађа и старија група) којима ће се представити овом глумцу.

Наше гостопримство, глумац Александар Дунић поздравиће једним пригодним колажним програмом 11.10. у 20 часова у великој сали Дома културе у Рудом.

Посјетиоци ће имати прилику да слушају казивање дијелова есеја о љубави и срећи из књиге филозофске прозе „Благо цара Радована“ Јована Дучића; затим, казивање и интерпретирање најљепших пјесама српске љубавне поезије; и на крају, овај глумац почастиће нас причама и анегдотама из глумачког живота.

Овај пројекат реализује се уз помоћ Министарства просвјете и културе Републике Српске.