Нове мјере од стране општине Рудо у циљу превенције и сузбијања корона вируса

Опшина Рудо је, данас након одржаног састанка Општинског штаба за ванредне ситуације, донијела низ нових мјера у циљу превенције и сузбијања ширења корона вируса.

  • Од данас ступа на снагу забрана рада свих угоститељских објеката до 23.03. 2020. године.
  • У продајним објектима и занатско услужним радњама потребно је ограничити број посјетилаца и видно истаћи обавјешење.

Преко Општинског одбора Црвеног крста Рудо упућен је позив волонтерима за пријаву, ради евиденције и касније едукације с циљем помоћи нашим најстаријим суграђанима.

Са граничног прелаза Увац према Општинском штабу Рудо свакодневно долазе информације (копије рјешења о стављању под кућну изолацију) како би се имао увид у тачан број лица и тачне информације њима, како би се вршила контрола кретања ових лица на територији општине Рудо.

Према последњим информацијама, на територији општине Рудо нема обољелих од корена вируса, док је од стране надлежних служби, до 18.03.2020 издато 50 рјешења за кућну изолацију и стављено под надзор надлежног Дома здравља укупно 50 лица.

Продавнице на простору општине Рудо су у довољној мјери снабдјевене основним животним намирницама, а достава робе се и даље одвија несметано.

Од стране општине Рудо, према Фонду здравственог осигурања РС упућен је приговор на рад пословице јер је иста престала са радом у Рудом.

Апелује се на грађане да смање непосредне контакте те да се придржавају препорука виших нивоа власти и званичних институција, и да смање кретање на јавним мјестима.

Наредба