Нове строжије мјере забране кретања у Републици Српској

Данас је на препоруку Највиших званичника Републике Српске, Републички штаб за ванредне ситуације РС донио Закључак о ограничењу и забрани кретања лица на територији РС.

Овим Закључком забрањено је кретање лица на територије Српске од вечерас од 20.00 до 5.00 часова и трајаће до 30. марта.

Забрањује се кретање свих лица са навршених 65 година старости.

Закључак о забрани кретања се, између осталог, не односи на здравствене раднике који су на задатку, на лица којима је неодложно потребна помоћ, припаднике МУП-а, лицима којима послодавац изда потврду, као и онима којима МУП изда дозволу.

Поред ових мјера, медији преносе да је Гранична полиција БиХ саопштила да ће сви држављани Србије који евентуално буду покушали да пређу границу са БиХ, бити враћени у матичну земљу.

У саопштењу се наводи да је опреативно дежурство ГП БиХ обавјештено од МУП-а Србије „да затварају све своје граничне прелазе и забрањују улазак у Србију свим путницима, укљућујући и држављане Србије“.

Апелује се на грађане да не прелазе у друге локалне заједнице, због забиљежених случајева вируса корона у сусједним општинама.

Закључак штаба за ванредне ситуације