Помоћ пољопривредним произвођачима за прољетну сјетву

Општина Рудо у координацији са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, а у циљу ублажавања негативних посљедица ширења корона вируса, извршила је одабир 100 корисника сјеменских пакета за потребе малих пољопривредних газдинстава.
Министарство финансира цјелокупан износ пакета, појединачне вриједности 252.00 КМ. Пакети садрже ђубриво и сјеменски материјал основних повртларских култура, а што је довољно за заснивање производње на пола дунума пољопривредног земљишта.
Бесплатни пакети помоћи пољопривредним произвођачима биће додијељени вишечланим породицама, самохраним родитељима, особама које су изгубиле посао, материјално необезбијеђеним домаћинствима, примаоцима социјалне помоћи, који немају редовна примања, а који имају на располагању пола дунума земљишта за садњу поврћа.
Пројекат пакета помоћи пољопривредницима имплементира ресорно министарство у координацији са ИФАД-ом и општином Рудо.
Општина Рудо ће по добијању пакета извршити подјелу истих по већ утврђеном списку, који је формиран у координацији са Мјесном заједницом , Центром за социјални рад и Удружењем родитеља са четворо и више дјеце.