Подјела бесплатних садница грађанима Рудог

Захваљујући иницијативи која је покренута на друштвеним мрежама и одазиву великог броја наших суграђана, општина Рудо се придружила акцији „Посади свој хлад“.

logo 1

Јавна подјела садница бијелог јасена организована је у подне 9. априла у Босни и Херцеговини, а у Рудом ће се саднице дијелити на градском тргу. Саднице су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија које желе да озелене мјеста гдје живимо и којима је битно здравље грађана.

Ово није само еколошка акција, усмјерена ка борби против климатских промјена, већ је и акција која има здравствену функцију јер је свако дрво јединствени зелени респиратор. У акцији се дјеле двогодишње саднице бијелог јасена уз упутство за садњу. Зато посадите свој хлад и обезбедите чист ваздух вама и вашој породици! Број садница је ограничен, једна особа може највише да добије једну садницу!

logo 2
Свака садница садржи лого спонзора као и QР код преко којег можете да је региструјете и пратите упутства за њен даљи развој. Друга страна везице је остављена за Ваше име и датум садње.

Ми не садимо дрвеће у шумама него у градовима зато што тамо и живимо. Из тог разлога и реализујемо Пројекат Посади Свој Хлад, како бисмо надомјестили недостатак зеленила у урбаним градским срединама. Наш план је, да у наредним годинама подијелимо 300.000 садница грађанима и на тај начин створимо здравија мјеста за живот свих нас.

Пројекат Посади свој хлад је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступном Поглављу 27, као и у складу са циљевима свјетске акције „Триллион Треес” Свјетског економског форума (WЕФ) у Давосу, у којој је наша организација партнер за одржива еколошка рјешења. Овај пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом (Еуропеан Неw Деал) у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.