Скупштина општине Рудо усвојила одлуку о отварању вртића са осмочасовним радним временом

Одборници СО Рудо на 23. редовној сједници изгласали су одлуку о отварању вртића са пуним радним временом који ће функционисати у оквиру Центра за социјални рад.

Директор ЈУ Центар за социјални рад Љупко Митровић рекао је да већ постоји интересовање родитеља да вртић ради на принципу осмочасовног радног времена.

„Центар је већ анкетирао родитеље чија су дјеца узраста између 3 и 6 година, а сада је и Скупштина формално усвојила одлуку о пуном радном времену вртића“, изјавио је Митровић и додао да ће Центар у наредном периоду објавити конкурс за упис дјеце.

Митровић је казао да ће у оквиру вртића бити обезбјеђена исхрана и спавање, а да ће цијена услуга износити у зависности од статуса домаћинства.
Начелник општине Рудо Драгољуб Богдановић рекао је да локална заједница узима у обзир реалне потребе заједнице, интерес дјеце и њихово здраво, безбједно и садржајно одрастање.
Замјеник начелника општине Рудо Јовица Видаковић изјавио је да Општина Рудо увијек стоји иза добрих идеја, а нарочито оваквих које су од великог значаја за грађане општине Рудо и њене најмлађе становнике.
Одборници локалне скупштине расправљали су о 24 тачке дневног реда.